Tösen söker hem!
KATTSTÖDETS TÖSEN II SÖKER NYTT HEM
Tösen kom till oss den 1 februari 2022. Blyg, orolig och ville inte bli klappad. I flera veckor låg hon under vår säng och gick bara mellan kattlådan och sängen och ignorerade oss totalt. Ibland fick jag för mig att hon var döv, men det har visat sig att hon är bara superbra på att ignorera en!
För cirka tre veckor sedan blev hon kastrerad och har sedan dess gjort stora framsteg. Efter bara några dagar hörde jag henne kurra för första gången! Hon har börjat att leka själv och springer runt och upptäcker lägenheten. Men hon vägrar att hoppa upp i soffan eller sängen.
Hon blir modigare och modigare för varje dag och leker även med oss när vi håller i leksakerna.
För cirka en vecka sedan började hon självmant sitta i fönstret och kika ut medan jag satt och jobbade bredvid. Ungefär samtidigt lät hon mig, med hjälp av kattgodis, klappa henne på ryggen.
Den 27 maj kom hon till och med fram till mig och jamade för första gången när jag skulle ge henne frukost och började äta medan jag hällde upp. Från att ha varit som en staty under sängen i över 15 veckor till att stå bredvid mig och jama och be om mat, är som ett litet mirakel.
Den 1 juni hoppar hon upp framför mig på mitt skrivbord och började buffa på mig som en vanlig katt. Jag satt som i chock och fick nästan tårar i ögonen. Så nu gör lilla Tösen stora framsteg varje dag!
Jag är ganska säker på att hon vill ha ett lugnt hem utan barn och djur. Ett hem med mycket tålamod och som accepterar att hon kanske inte blir en katt som vill sitta i knät och gosa. Men vem vet, med de stora framsteg hon redan gjort, så kanske det inte är en omöjlighet i framtiden.
Vill du veta mer eller boka en besökstid hos stödhemmet där Tösen bor så kontakta oss på facebook Kattstödet Gotland eller skicka ett meddelande till [email protected].